En fin novell om möten mellan människor

Merethe Lindstrøms novell Det måste ha varit ensamt där är en kort novell på drygt 30 sidor. Hade inget för mig på bussen en dag hem från jobbet förra veckan så in på elib och låna hem. Fiffigt det där!

”10 000 meter upp i luften. En man och en kvinna möts och delar för ett ögonblick sin ensamhet. Trevande närmar de sig varandra, när samtalet plötsligt tar en oväntad vändning. Merethe Lindstrøm skildrar ömsint ett möte mellan två människor på väg mellan livets hållplatser. Var går gränsen för vad man kan anförtro en främling? Kanske finns det ändå någon som förstår, någon som ser det andra inte ser?” (från Bokus)

För er som är någorlunda sociala,lättpratade och öppna är det nog en novell att känna igen sig i. Och hör du till motsatsen känner du kanske igen dig i att någon börjat berätta om något privat, som du kanske inte behövt veta, fast å andra sidan kan det ha berikat ditt liv på sikt i alla fall.  Alla möten med människor ger något på något sätt. Det är jag övertygad om!

Översättare Camilla Jacobsson skriver ”Det är med fjäderlätt hand hon beskriver svårigheten i att vara människa och vår ständiga längtan efter att nå fram till varandra.” Lindstrøm nådde fram till mig!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s