En smakebit på søndag från Sekwa förlag

Här kommer mitt bidrag till En smakebit på søndag som Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten står bakom. Vill du veta mer om detta så läser du här.

Just nu läser jag Delphine de Vigans Dagar utan hunger som handlar om Laure, 19 år och anorektiker. I boken början blir hon inlagd på sjukhus tack vare en läkare som kommer att bli hennes räddning.

Dagar utan hunger (häftad)

Boken börjar så här:

”Det var något utanför henne själv som hon inte kunde sätta namn på. En tyst energi som förblindade henne och styrde hennes dagliga liv. Som en tripp, en snedtändning. Det hade skett gradvis. Hon hade bara hamnat här. Utan att hon egentligen märkte det Utan att hon kunde göra något åt det.” (s.11)

Boken/texten suger fast i mig direkt, men det tar tid att läsa, orden väger tungt, det är ingen bok man läser i ett nafs. Och det är bra! Det är en skönlitterär bok men författarinnan har själv varit anorektisk så den är också aningens självbiografisk.

Blir du sugen på att läsa mer om boken så klicka här!

 

Annonser

6 tankar om “En smakebit på søndag från Sekwa förlag

  1. Det var en sterk smakebit. Det høres ut som om dette er både en fin og en sterk bok. Og en bok jeg kunne tenke meg å lese.
    Ønsker deg en fin uke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s