Smakebit på søndag

Så var det söndag igen och imorgon börjar barnen i skolan efter ett långt och skönt sommarlov. Jag skall igång och jobba heltid under hösten, vilket jag inte gjort på en himla massa år känns det som. Men tid för läsning skall det också bli!

Dagens smakebit kommer från boken jag alldeles nyligen läst ut men ännu inte hunnit recensera här på bloggen. Det handlar om Illdåd av Thomas Erikson. Boken handlar om en tjej som på en efterfest blir våldtagen av fyra killar. Man får följa henne under den efterföljande rättegången. Det är som att på nytt bli våldtagen, att återigen uppleva smärtan, det hemska, utsattheten för det hon redan utsatts för. Hon är stark men ändå inte.

Smakebiten kommer från sidan 370:

”Sara lutade sig bakåt mot ryggstödet, försökte slappna av. Och lite i taget smög sig sanningen över henne, tvingade henne att inse det oundvikliga. Om de blev fällda eller frikända spelade ingen ingen större roll. Hon satt redan i det där hålet. Och hon visste inte hur hon skulle ta sig upp. Hon knöt ena näven och pressade den mot tinningen. Hon orkade inte grina mer. Hade inga tårar kvar. Utan att öppna ögonen satte hon vinglaset till munnen. Tömde det. Hällde upp mer. Vad spelade det för jävla roll?”

Det är en riktigt bra bok. Läs den om du har möjlighet!

Illdåd (inbunden)

Vill du läsa fler smakbitar tycker jag du klickar dig vidare till norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten!

Annonser

9 thoughts on “Smakebit på søndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s