Som Zlatan fast bättre – Niclas Christoffer

Ja, vem vill inte bli som Zlatan när man är tonåring och drömmer om livet som fotbollsproffs? Det är så mycket man inte vet, som man inte heller borde veta eller mår bra av att veta. Hur tufft det är att lyckas, alla motgångar som slår emot en innan man kanske kommer dit man önskat. Om man nånsin kommer dit. En som inte kommer att komma dit, att bli bättre än Zlatan alltså, är Simon som boken handlar om. Men jag tror han är lika lycklig för det.

Femtonåriga Simons dröm är att en dag bli den bästa fotbollsspelare som världen skådat. Han vill bli som Zlatan, fast bättre. När han får den efterlängtade platsen på fotbollsgymnasiet verkar lyckan först gjord. Men något går fel. Simon blir mer och mer övertygad om att han måste gå ned i vikt för att kunna bli ett proffs. Det som börjar med några kilon blir snart till en kamp för livet” (från bokens baksida)

Jag tror inte det är fotbollsproffs man behöver vilja bli för att gilla den här boken. Christoffer skriver på ett sätt så att fotbollen inte är i fokus hela tiden. Det handlar mer om tonåringars sökande efter sin identitet. Livet är inte en rak väg till framgång, det är många kringelikrokar och det man kanske mest önskat en period får omvärderas. Ibland händer något som ställer allt, eller i alla fall mycket, på ända. I detta fall är det anorexi/bulimi som är boven och jag inbillar mig (utan att vara närmre insatt) att Christoffer lyckas beskriva Simons känslor ganska bra. Han har själv lidit av ätstörningar tidigare i sitt liv och berättar lite om det i slutet av boken. Han tipsar också om Riksföreningen Anorexi bulimi.

Läs där och läs boken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s