Vad ska jag tycka om denna bok?

Detta blir en utmaning. Jag vet inte vad jag tycker. Eller, jag tycker både bra och blä. Tror jag. Läste ut boken My av Desirée Fredlund igår. Den var lätt att läsa men den var också väldigt förvirrande, eller rörig kanske är ett bättre ord. Om du frågar mig vad för sorts bok det är så svarar jag först en feel good-roman, sen går det över i något annat, vet inte vad, för att sluta som en halvdeckare. Tror jag.

Boken handlar om My som alldeles nyligen återvänt hem till Sverige efter en period i Frankrike. Hon bor i ett hus hon ärvt av sin morbror. My har en förkärlek för det lite mystiska, gillar att tillverka egna saker, äger ett gäng djur för att kunna bli självförsörjande, håller lite skrivarkurser på distans… På olika sätt träffar hon på ett gäng olika människor som får betydelse för henne. Bland annat Martin som blir hennes stora kärlek. Men det är inte alla som vill henne väl.

Jag blir helt matt när jag läser om Mys framfart. Det händer saker kring henne mest hela tiden. Vilken diagnos har hon månntro? Lika snabbt som hon lever sitt liv lika fort läser jag boken. Men läser jag boken snabbt för att den är bra och jag vill veta hur det slutar? Nej tyvärr. Jag läser den för att jag på något konstigt sätt fångas i Mys öde men det är inte för att jag tycker om vad jag läser. Jag blir bara stressad. Och det vill jag inte vara.

Jag är i och för sig ingen förläggare eller kan något om bokutgivning och sånt där men boken känns inte helt färdig. Fredlund har gett ut den på eget förlag efter att ha blivit refuserad ett antal gånger. Kanske ligger det något i det? Eller så är det så enkelt att det bara inte är en bok för mig.

Har du läst denna bok? Kommentera gärna vad du tycker! Boktokig och BookieCookiez har skrivit om boken också!

Lämna en kommentar